Ειρήνη Ευαγγελάτου

 

 

 

Ηθοποιός - Σκηνοθέτης - Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού - Ψυχοδραματίστρια

Η Ειρήνη Ευαγγελάτου έχει σπουδάσει υποκριτική στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Δ. Φωτιάδη, φωνητική-σύγχρονο τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο και σκηνοθεσία στο ΘτΑ. Έχει επίσης φοιτήσει στο θεατρικό εργαστήρι του Β. Διαμαντόπουλου, ενώ έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων δράματος, υποκριτικών μεθόδων (Στανισλάβσκι, Γκροτόβσκι, Μπρεχτ, Λόρκα), συστήματος ORFF, σωματικού θεάτρου, αυτοσχεδιασμού, Ιαπωνικού θεάτρου (τεχνικές μπούτο), Αφρικάνικου χορού, κρουστών οργάνων, ρυθμού, παιδαγωγικής του θεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού (με Λ. Κουρεντζή και Ξ. Καλογεροπούλου) και ψυχοδράματος (μέθοδος Moreno).

‘Εχει ασχοληθεί με τον σχεδιασμό, την οργάνωση, τη σκηνοθεσία και τη διεκπεραίωση πλήθους παραστασιακών δρώμενων καθώς και παραστάσεων θεάτρου σωματικής και εικαστικής εικόνας για ενήλικες και παιδιά. Ήταν επίσης εισηγήτρια-εμψυχώτρια στο πρόγραμμα "Θεατρικό παιχνίδι και Άτομα με ειδικές ανάγκες" υπό την αιγίδα της Ε. ΣΑ. ΜΕΑ σε φορείς που στεγάζουν άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες. 

Από τον Σεπτέμβρη του 2008 διατηρεί θεατρικό εργαστήρι στη Ναύπακτο, διδάσκοντας  Ψυχόδραμα, Θεατρικό παιχνίδι, Υποκριτική, Παντομίμα, Αυτοσχεδιασμό, Αγωγή προφορικού λόγου, σε συνεργασία με καταξιωμένους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και ψυχοδραματιστές.