Πόσο ασφαλές είναι να στείλω το παιδί μου στα Εκπαιδευτικά Κέντρα Κυττέα;

Mask in school 2

 

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Περάσαμε μια δύσκολη χρονιά, αλλά με τη δική σας βοήθεια και στήριξη, καταφέραμε να βγούμε νικητές. Με υψηλού επιπέδου τηλεκπαίδευση και παράταση του σχολικού έτους, ολοκληρώσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προηγούμενη σχολική χρονιά με απόλυτη επιτυχία των παιδιών μας στις εξετάσεις.

Επειδή πολλοί γονείς αναρωτιούνται αν σε συνθήκες πανδημίας είναι ασφαλές να στείλουν τα παιδιά τους σε ένα κέντρο ξένων γλωσσών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα μέτρα που θα τηρούνται φέτος στα Εκπαιδευτικά Κέντρα Κυττέα για την ασφάλεια μαθητών και καθηγητών.

Με ευθύνη του προσωπικού:
1. Όλοι οι εργαζόμενοι θα φορούν προστατευτική μάσκα.
2. Καθημερινά θα γίνεται απολύμανση όλων των χώρων, θρανίων, υπολογιστών και πόμολων και όλες οι αίθουσες θα είναι εφοδιασμένες με αντισηπτικά.
3. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα υπάρχουν ανοικτά παράθυρα όσο επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
4. Δε θα γίνονται διαλείμματα για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός διαφορετικών τμημάτων.
5. Μεταξύ των μαθημάτων θα γίνεται πλήρης αερισμός των αιθουσών τουλάχιστον για 15 λεπτά και καθαρισμός με εφαρμογή απολυμαντικού στα θρανία και στα πόμολα.
6. Θα επιτρέπεται η είσοδος στους μαθητές μόνο 2 λεπτά πριν την έναρξη του μαθήματος.
7. Στη διάρκεια του μαθήματος θα κάθεται ένας μαθητής σε κάθε θρανίο όπου αυτό είναι δυνατό.
8. Κατά τη μεταφορά με το σχολικό λεωφορείο, οι μαθητές θα κάθονται σε προκαθορισμένη θέση η οποία δε θα αλλάζει και θα υπάρχουν ανοικτά παράθυρα όσο επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Παρακαλούνται οι γονείς:
1. Να μεριμνήσουν ώστε τα παιδιά τους να έρχονται στο μάθημα φορώντας προστατευτική μάσκα και να τα εκπαιδεύσουν στη χρήση της.
2. Να μη φέρνουν τα παιδιά στα εκπαιδευτικά κέντρα νωρίτερα από την έναρξη του μαθήματος ώστε να μη συνωστίζονται με τα παιδιά που αποχωρούν.
3. Να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους χωρίς καθυστέρηση στη λήξη του μαθήματος ώστε να μη συνωστίζονται με τους μαθητές που προσέρχονται για το επόμενο μάθημα.
4. Να εφοδιάσουν τα παιδιά με αντισηπτικά μαντηλάκια ή αντισηπτικό υγρό χεριών και να τα συμβουλέψουν να τα χρησιμοποιούν τουλάχιστον στην αρχή και στο τέλος του μαθήματος.
5. Να τονίσουν στα παιδιά πόσο σημαντικό είναι να μην πιάνουν με τα χέρια τους το πρόσωπό τους, ειδικά τα μάτια, τη μύτη και το στόμα και να μην καταναλώνουν οποιαδήποτε τροφή πριν απολυμάνουν καλά τα χέρια τους.
6. Να προμηθεύσουν τα παιδιά τους με όλα τα απαραίτητα σχολικά είδη (μολύβια, γόμες, βιβλία κτλ) ώστε να μην χρειάζεται να τα μοιραστούν με άλλα παιδιά.
7. Να φροντίσουν ώστε τα παιδιά να έχουν μαζί τους ατομικά μπουκαλάκια με νερό, για να μην χρησιμοποιούν τους κοινούς ψύκτες.
8. Να κρατούν τα παιδιά σπίτι όταν έχουν το παραμικρό σύμπτωμα (πχ. πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, γαστρεντερικά συμπτώματα). Οι μαθητές μπορούν να επιστρέψουν στην τάξη μετά την πάροδο τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και την ύφεση των συμπτωμάτων τους.

Ειδικά για μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή διαμένουν με άτομα που ανήκουν σε αυτές, έχουμε προβλέψει τη δυνατότητα σύγχρονης και ασύγχρονης παρακολούθησης μαθημάτων μέσω υπολογιστή. Η δυνατότητα αυτή υπάρχει και για παιδιά που χρειάζεται να παραμείνουν στο σπίτι λόγω αδιαθεσίας ή καραντίνας σε πιθανή ιχνηλάτηση κρουσμάτων.

Αγαπητοί γονείς,

Τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα και αναπτύσσονται κοινωνικά και συναισθηματικά αλληλεπιδρώντας μέσα στην ομάδα με άλλα παιδιά. Η τάξη μιας σωστά οργανωμένης εκπαιδευτικής δομής με καταρτισμένους εκπαιδευτικούς είναι το κατάλληλο περιβάλλον εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας. Όταν αυτό δεν είναι δυνατό λόγω των συνθηκών, η σωστά οργανωμένη τηλεκπαίδευση από τους ίδιους καταρτισμένους καθηγητές στις ίδιες ομάδες είναι η καλύτερη λύση.

Παραφράζοντας τον γνωστό συγγραφέα παιδικών βιβλίων Dr Seuss:
I will teach you in a room,
I will teach you now on zoom.
I will teach you in your house,
I will teach you with my mouse.
I will teach you here or there,
I will teach because I care.

Καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη σε όλους μας!