Η Ιστορία μας

Ίδρυση

Η Κατερίνα Κυττέα – Παπαδοκωστάκη ίδρυσε ένα φροντιστήριο αγγλικών, θέλοντας να μοιραστεί τις γνώσεις της και την αγάπη της για την ξένη γλώσσα με τα παιδιά της Ναυπάκτου. Πρωτολειτούργησε στο ισόγειο παραδοσιακού πετρόχτιστου σπιτιού στην ανατολική πλευρά του κέντρου της πόλης, στην περιοχή Κεφαλόβρυσο.

1978

Εξέλιξη

Εξελίχθηκε σε ένα σύγχρονο τετραώροφο κτίριο με όλες τις προδιαγραφές ενός πλήρως εξοπλισμένου Κέντρου Ξένων Γλωσσών, με σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήριο υπολογιστών. Τότε άρχισαν να διδάσκονται και άλλες γλώσσες, αρχικά γαλλικά και γερμανικά, στη συνέχεια ιταλικά και ισπανικά.

1990

Δεύτερο παράρτημα

Ξεκίνησε τη λειτουργία του ένα δεύτερο παράρτημα στο κέντρο της Ναυπάκτου. Στεγάζεται σε ένα σύγχρονο κτίριο που κατασκευάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες του Κέντρου Ξένων Γλωσσών και περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – αίθουσα εκδηλώσεων και προβολών.

2003

Τεχνολογία

Θέλοντας να δώσουμε στους μαθητές μας όλα τα πλεονεκτήματα που παρέχει η τεχνολογία στη διδασκαλία της ξένης γλώσσας, εξοπλίσαμε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας και στα δύο παραρτήματα με υπολογιστές, προβολείς και διαδραστικούς πίνακες.

2009

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

Τα Εκπαιδευτικά Κέντρα ΚΥΤΤΕΑ αδειοδοτήθηκαν σαν ΚΕΔΙΒΙΜ 2 ( Κέντρο Δια Βίου Μάθησης), υλοποιώντας προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης για ενήλικες, επαγγελματίες, εργαζομένους και ανέργους.

2014

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης

Ένα τμήμα του παραρτήματος διαμορφώθηκε και αδειοδοτήθηκε σαν ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών), όπου παιδιά ηλικίας 5-12 ετών συμμετέχουν σε δημιουργικά εργαστήρια (δωρεάν μέσω ΕΣΠΑ).

2018