Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης

 

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ΚΥΤΤΕΑ είναι δομές όπου παιδιά ηλικίας 5-12 χρόνων απασχολούνται δημιουργικά, για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου.
Σε ένα ευχάριστο, ασφαλές και φιλικό περιβάλλον, τα παιδιά συμμετέχουν σε ατομικές και οργανωμένες δραστηριότητες και εργαστήρια, μέσα από τα οποία παίζουν, διασκεδάζουν, μαθαίνουν, αθλούνται, κοινωνικοποιούνται, αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους και αποκτούν δεξιότητες χρήσιμες για την εξέλιξή τους.

Όλες οι δραστηριότητες και τα εργαστήρια οργανώνονται και εμψυχώνονται από εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό που αποτελείται από νηπιαγωγούς, δασκάλους, φιλολόγους, παιδαγωγούς, καθηγητές εικαστικών, μουσικής, χορού ρομποτικής και αγγλικών. Κοινό γνώρισμα όλων η αγάπη για τα παιδιά και η διάθεση προσφοράς.

 

Δραστηριότητες

Μουσικά ταξίδια

Η μουσική κρύβεται παντού! Αρκεί μονάχα να την ανακαλύψουμε. Στα μουσικά παιδαγωγικά εργαστήρια προσεγγίζουμε μουσικές έννοιες και τραγούδια με παιγνιώδη και ενδιαφέροντα για τα παιδιά τρόπο. Δίνεται έτσι η ευκαιρία να εξερευνήσουν τον συναρπαστικό κόσμο της μουσικής μέσω δραματοποίησης του ήχου, μουσικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών.

Μουσικά ταξίδια

Θεατρο...παιχνιδίσματα

Το θεατρικό παιχνίδι, ο αυτοσχεδιασμός, το παιχνίδι ρόλων, η δραματοποίηση ιστοριών, η δημιουργική ενασχόληση με τα αντικείμενα και η παραστατικότητα της δραματικής τέχνης είναι τα εργαλεία ώστε τα παιδιά να εξερευνήσουν τα εκφραστικά τους μέσα, να βελτιώσουν την ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης, να γίνουν πιο εξωστρεφή.
Στόχος του εργαστηρίου είναι, μέσα από μια σειρά από ειδικά διαμορφωμένα παιχνίδια – δράσεις, τα παιδιά να καταφέρουν να αναπτύξουν τη δυνατότητα αυτοέκφρασης, την κριτική σκέψη, την ευρηματικότητα, κοινωνική και συναισθηματική συνειδητοποίηση, την αντιληπτική τους ικανότητα, την αποδοχή του διαφορετικού και τη φαντασία τους.

Θεατρο...παιχνιδίσματα

Stem – Εκπαιδευτική Ρομποτική

Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να έλθουν, μέσα από το παιχνίδι, σε επαφή με τον κόσμο των θετικών επιστημών και των νέων τεχνολογιών και να δουν την πρακτική αξία των μαθηματικών, μηχανικής – μηχανολογίας, τεχνολογίας και γενικότερα των επιστημών.
Μέσα από απλές κατασκευές και κατανοητά παραδείγματα, τα παιδιά, αβίαστα, μαθαίνουν να σχεδιάζουν, προγραμματίζουν, πειραματίζονται και τελικά επιλύουν σύνθετα προβλήματα, υλοποιώντας σκέψεις, ιδέες και σενάρια της φαντασίας τους.

Stem – Εκπαιδευτική Ρομποτική

Art Attack!

Ο κύριος στόχος του εργαστηρίου είναι να δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να πειραματιστούν με διαφορετικές τεχνικές και εικαστικά μέσα. Μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διαφορετικές εικαστικές πρακτικές από όλο τον κόσμο και με τα έργα μεγάλων ζωγράφων.
Οι μικροί καλλιτέχνες εξασκούν την λεπτή κινητικότητα και τον συντονισμό ματιού-χεριού κρατώντας πινέλα, κόβοντας με ψαλίδια και κάνοντας γλυπτική. Οι δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν περιλαμβάνουν τεχνικές ζωγραφικής, κατασκευή κοσμήματος, μαλλί, γλυπτική και ψηφιδωτό. Επίσης μαθαίνουν να χρησιμοποιούν ψηφιακές τεχνικές με υπολογιστές (αλγοριθμική τέχνη, τρισδιάστατη σχεδιοκίνηση, σχέδιο).
Τα παιδιά ανακαλύπτουν νέα μέσα και τεχνικές που ενθαρρύνουν την καλλιτεχνική τους έκφραση και την ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους.

Art Attack!

Just Dance!

Καθώς μεγαλώνουμε το μυαλό μας γεμίζει με ιδέες, έννοιες, αριθμούς… Ξεχνάμε όμως κάτι που έχουμε από τη στιγμή που γεννιόμαστε: το σώμα μας. Η ενσυνείδητη χρήση της κίνησης επιτρέπει στο παιδί να ανακαλύψει το περιβάλλον γύρω του, να επικοινωνήσει και να γνωρίσει τον εαυτό του καλύτερα.
Στις συναντήσεις μας κυριαρχεί ο αυτοσχεδιασμός με βασικά στοιχεία από το σύγχρονο χορό, δουλεύοντας ατομικά και σε ομάδα. Το παιδί παίρνει πρωτοβουλίες, συνεργάζεται, δημιουργεί, εμπιστεύεται και αναπτύσσει την ενσυναίσθησή του. Και όλα αυτά με εργαλείο την κίνηση του σώματος.

Just Dance!

Work (out) together

Το παιδί διαμέσου της συνεργασίας του με άλλα παιδιά όχι μόνο καλλιεργεί τις κοινωνικές του δεξιότητες, αλλά και εξελίσσει τη γνωστική του ανάπτυξη. Όπως αναφέρει και ο Vygotsky, με την αλληλεπίδραση το παιδί οδηγείται σε ένα ανώτερο γνωστικό επίπεδο από αυτό που κατέχει. Στο Work (out) together τα παιδιά δουλεύουν σε ζευγάρια ή μικρές, μεικτές ομάδες αναλαμβάνοντας ένα έργο. Παράλληλα, πριν ή μετά τη δραστηριότητα, γυμνάζονται με τρόπο παιγνιώδη και αλληλεπιδραστικό. Στόχος είναι να εκτιμήσουν την αξία της συνεργασίας και να τους γίνει κτίσμα για τη μετέπειτα ζωή τους.

Work (out) together

Λεπτή κινητικότητα

Η' όπως το αποκαλούν τα παιδιά μας, "Λεπτοδουλειά!". Ο στόχος είναι να αναπτύξουν τα παιδιά τη λεπτή τους κινητικότητα, όλες αυτές, δηλαδή, τις μικρές κινήσεις των μικρών μυών του σώματός μας και κυρίως των χεριών. Με διασκεδαστικές προκλήσεις, τα παιδιά καλούνται να ελέγξουν όσο το δυνατόν με μεγαλύτερη ακρίβεια, λεπτομέρεια ή δύναμη αυτούς τους μικρούς, αλλά σημαντικούς μύες.

Λεπτή κινητικότητα

CINE KIDS

Αγαπημένοι ήρωες όλων των εποχών έρχονται και ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας. Ειδικά επιλεγμένες παιδικές ταινίες διασκεδάζουν, συγκινούν και προβληματίζουν, βοηθώντας τα παιδιά να κατανοήσουν καταστάσεις, και να επεξεργαστούν ιδέες και αξίες.

CINE KIDS

Ζάχαρη & Αλάτι

Ένα "νόστιμο" και "πολύχρωμο" εργαστήρι. Με πρώτη ύλη τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών σαλπάρουμε για γαστρονομικά ταξίδια, φτιάχνοντας συνταγές που λατρεύουν τα παιδιά. Συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, που ζωντανεύουν στις κουζίνες του ΚΔΑΠ από τους μικρούς μας σεφ, και τους μαθαίνουν την αξία της υγιεινής διατροφής.

Ζάχαρη & Αλάτι

Μαθαίνω να μαθαίνω

"Όσο ζεις μαθαίνεις", λέει ο λαός και πόσο μάλλον τα παιδιά που κολυμπούν καθημερινά στη θάλασσα της γνώσης. Κάποιες φορές, όμως, η θάλασσα αυτή έχει τρικυμίες και τα παιδιά χρειάζονται ένα επιπλέον στήριγμα. Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά αναπτύσσουν τις γνωστικές τους ικανότητες με υποστήριξη και καθοδήγηση, με απώτερο σκοπό την κατάκτηση σφαιρικής γνώσης. Έτοιμοι για κολύμπι στη μάθηση;

Μαθαίνω να μαθαίνω

Ακονίζω το μυαλό

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να εξερευνήσουμε τις δυνατότητες και όρια του μυαλού, να εξασκήσουμε τη λογική μας, να συγκεντρωθούμε και να λύσουμε μαζί δύσκολους γρίφους, σπαζοκεφαλιές, σταυρόλεξα και αινίγματα. Πολλές φορές αυτό επιτυγχάνεται μέσα από αυτοσχέδια παιχνίδια που τα ίδια τα παιδιά φτιάχνουν με το ισχυρότερό τους όπλο: τη δημιουργικότητα!

Ακονίζω το μυαλό

Περιβαλλοντικά μονοπάτια

Σε αυτό το εργαστήρι διερευνούμε την επιρροή που ασκεί ο άνθρωπος στο περιβάλλον, εξοικειωνόμαστε με τις έννοιες "περιβάλλον", "ανακύκλωση" και επαναχρησιμοποιούμε κάθε λογής ανακυκλώσιμο υλικό κάνοντάς το μια χειροποίητη κατασκευή. Οποιοδήποτε αντικείμενο χωράει στο μυαλό σας, μπορεί να ανακυκλωθεί ώστε να γίνει ξανά χρηστικό!

Περιβαλλοντικά μονοπάτια

English Play

Με ευχάριστες δραστηριότητες, παιχνίδι, διαλόγους και τραγούδια στα αγγλικά, τα παιδιά από 5-7 χρονών αποκτούν την πρώτη επαφή με την ξένη γλώσσα, θέτοντας τις βάσεις για την μετέπειτα γλωσσική τους εξέλιξη.

English Play

Ταξιδεύω στον κόσμο

Ένα εργαστήρι που δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να ανακαλύψουν χαρακτηριστικά πολλών χωρών και πόλεων ανά την υφήλιο μέσα από εικόνες, πληροφορίες, ζωγραφιές και παζλ. Μέσα από τα ταξίδια αυτά μαθαίνουν να αποδέχονται τη διαφορετικότητα, διευρύνουν τους ορίζοντές τους και αναπτύσσουν τον σεβασμό σε άλλες κουλτούρες και τρόπους ζωής.

Ταξιδεύω στον κόσμο

Παραμυθογωνιά

Η ανάγνωση ελληνικής και ξένης παιδική λογοτεχνίας έχει στόχο να προωθήσει τη φιλαναγνωσία και την αγάπη για τα βιβλία. Μέσα από κατάλληλα σχεδιασμένες δραστηριότητες που οξύνουν τη φαντασία και καλλιεργούν την κριτική σκέψη, τα παιδιά οδηγούνται στο να εφεύρουν δικές τους ιστορίες, και να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους γράφοντας ή ζωγραφίζοντας.

Παραμυθογωνιά

Ελεύθερο παιχνίδι

Το εργαστήριο αυτό ανήκει ολοκληρωτικά στα θέλω των παιδιών. Ενισχύουμε την ατομική επιλογή του κάθε παιδιού και συμβάλλουμε στην ολόπλευρη ανάπτυξη και εξέλιξη του, καθώς μαθαίνει να επιλέγει, να συνεργάζεται και να διαπραγματεύεται.

Ελεύθερο παιχνίδι

Επιτραπέζια παιχνίδια

Παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια, τα παιδιά διασκεδάζουν, ενώ παράλληλα εξασκούν τις γνωστικές τους ικανότητες. Μαθαίνουν επίσης να συνεργάζονται ομαλά και να ακολουθούν κανόνες, ενώ εκπαιδεύονται στην ευγενή άμιλλα.

Επιτραπέζια παιχνίδια

previous arrow
next arrow
Slider

 

Δωρεάν συμμετοχή των παιδιών σε προγράμματα της δομής μας για έντεκα μήνες (Σεπτέμβριος 2020 έως Ιούλιος 2021) μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής ΕΣΠΑ ».

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή απορία, μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο2634026888 ή να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα και ένας συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το ταχύτερο δυνατόν! 

 

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Ενδιαφέρεστε για...
Invalid Input
Υποχρεωτικό!
Υποχρεωτικό!
Invalid Input
Invalid Input
Συμφωνώ με τους όρους
Υποχρεωτικό!