Χαράλαμπος Ορφανουδάκης

 

 

Διευθυντής Δ. ΙΕΚ Ναυπάκτου, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής

Ο Χαράλαμπος Ορφανουδάκης είναι μόνιμος εκπαιδευτικός Πληροφορικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το 1997. Έχει τελειώσει το Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (M.Sc.) στην Τεχνολογία της Πληροφορικής, από το πανεπιστήμιο Nottingham της Μεγάλης Βρετανίας.

Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα και έχει ασχοληθεί με την ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακού λογισμικού.

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, από το 2006 έως το 2010, ήταν στην ομάδα διαχείρισης των πληροφοριακών συστημάτων του πρώην τμήματος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και δικτύων του ΤΕΙ Μεσολογγίου, παραρτήματος Ναυπάκτου. Ταυτόχρονα διετέλεσε εργαστηριακός συνεργάτης του τμήματος, αναλαμβάνοντας την διδασκαλία εργαστηριακών μαθημάτων.

Στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από το 1997. Από το 1995, διδάσκει διάφορα αντικείμενα πληροφορικής σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) στην Αθήνα και στην Πάτρα. Παράλληλα, συμμετέχει ως εκπαιδευτής και συντονιστής προγραμμάτων πληροφορικής σε Κέντρα Δια Βίου Μάθησης στην Αθήνα και στη Δυτική Ελλάδα.

Από το 2012, ασχολείται με τη διοίκηση της εκπαίδευσης, όπου υπηρέτησε στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και στο Δημόσιο ΙΕΚ Ναυπάκτου, στο οποίο είναι διευθυντής από το 2016 έως σήμερα.