Γιώργος Ασημακόπουλος

 

 

Λέκτορας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Ο Γιώργος Ασημακόπουλος γεννήθηκε το 1972 στις ΗΠΑ. Επαναπατρίστηκε το 1982 με τους γονείς του στη Ναύπακτο.

Σήμερα είναι μόνιμο μέλος Διδακτικού-Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στη βαθμίδα του Λέκτορα.

Σπούδασε Επιστήμη Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Αφού τελείωσε το στρατιωτικό του στο Τεχνικό Σώμα, εργάστηκε στην Αθήνα στην 01 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ. Εκεί γνώρισε τον κόσμο της Ψηφιακής Κοινωνίας και Οικονομίας, αρχικά ως Σύμβουλος Πληροφοριακών Συστημάτων και στη συνέχεια ως Διευθυντής Ανάπτυξης Λογισμικού. Παράλληλα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Αφού ολοκλήρωσε το «αγροτικό» του στην Αθήνα, επέλεξε να επιστρέψει στη Ναύπακτο το 2005. Συνεργάστηκε με το Τμήμα Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων που έδρευε στη Ναύπακτο και στο οποίο εκλέχθηκε ομόφωνα το 2011. Εκτός από τη συμμετοχή σε ερευνητικά έργα, τις δημοσιεύσεις σε συνέδρια κατόπιν κρίσεως και την από κοινού συγγραφή σε τρία βιβλία, η δουλειά αυτή τού δίνει την χαρά να παρακολουθεί πώς νεαροί μαθητές διαπλάθονται σε νέους επιστήμονες και επαγγελματίες.

Τα ερευνητικά και επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις περιοχές τού ψηφιακού μετασχηματισμού και της ψηφιακής κοινωνίας και οικονομίας.