Κατερίνα Κυττέα-Παπαδοκωστάκη

 

 

Ιδρύτρια και Επίτιμη Πρόεδρος των Εκπαιδευτικών Κέντρων

Η Κατερίνα Κυττέα Παπαδοκωστάκη είναι πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ίδρυσε το φροντιστήριο αγγλικών όπως ονομαζόταν τότε το 1978, έχοντας εργαστεί επί τρία χρόνια σε φροντιστήρια των Αθηνών. Παρακολουθώντας σεμινάρια, εκθέσεις και κάθε είδους εκδηλώσεις σχετικές με τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας, αποφάσισε να ιδρύσει στην πόλη καταγωγής της το σχολείο, όπως της αρέσει να το αποκαλεί. Ήθελε να δημιουργήσει το δικό της χώρο και να εφαρμόσει τη δική της μεθοδολογία, βασισμένη σε έρευνες ετών, με τη χρήση όλων των κατά καιρούς σύγχρονων μέσων τεχνολογίας.

Ήταν ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Αιτωλοακαρνανίας, όπου διετέλεσε επί σειρά ετών εκπρόσωπος Ναυπάκτου στο διοικητικό συμβούλιο και γραμματέας του συλλόγου. Επίσης, επανειλημμένα εκπροσώπησε τον σύλλογο στην Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ελλάδος. Δημιούργησε το πρώτο εξεταστικό κέντρο PALSO στην Αιτωλοακαρνανία και διετέλεσε μέλος επιτροπών εξετάσεων αγγλικής γλώσσας της Ομοσπονδίας και υπεύθυνος εξετάσεων Palso.

Δίδαξε την αγγλική γλώσσα επί 35 χρόνια, ειδικευόμενη στην εκπαίδευση καθηγητών αγγλικής γλώσσας. Διοργάνωσε ταξίδια σε πολλές πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Πρέπει πάντα να προκαλούμε τη ‘χαρά της μάθησης’ ήταν το ρητό της επαγγελματικής της ζωής.