Χαρά Παπαδοκωστάκη

 

 

Διευθύντρια Σπουδών ΚΞΓ και ΚΔΑΠ

Η Χαρά Παπαδοκωστάκη σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με κατεύθυνση Γλωσσολογίας. Μέρος των προπτυχιακών σπουδών της έλαβαν χώρα στο Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ρώμης μέσω υποτροφίας του προγράμματος Erasmus. Συνέχισε τις σπουδές της στο Institute of Education στο Λονδίνο, ειδικευόμενη στη Διδασκαλία της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας, και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, όπου ασχολήθηκε – μεταξύ άλλων – με την Ανάπτυξη Προγραμμάτων Σπουδών, την Αξιολόγηση και την Eκπαίδευση Kαθηγητών στη διδασκαλία της ξένης γλώσσας.

Έχει περισσότερα από είκοσι χρόνια εμπειρίας στη διδασκαλία, την εκπαίδευση καθηγητών, την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού και την κατάρτιση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τη διδασκαλία ξένων γλωσσών. Συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με την εκδοτική εταιρεία MM Publications ως εκπαιδευτικός σύμβουλος, στην ανάπτυξη παιδαγωγικού υλικού για τη διδασκαλία της αγγλικής ως ξένης γλώσσας και την εκπαίδευση καθηγητών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η αγάπη της για τις ξένες γλώσσες την οδήγησαν στην απόκτηση των πιστοποιητικών Proficiency του Πανεπιστημίου του Cambridge, Sorbonne II του

Πανεπιστημίου της Σορβόννης, Diploma di Lingua e Cultura Italiana του Ιταλικού Ινστιτούτου και Diploma de Español Como Lengua Extranjera (Nivel Superior) του Ινστιτούτου Cervantes. Είναι καθηγήτρια αγγλικής, γαλλικής, ιταλικής και ισπανικής γλώσσας, πιστοποιημένη εκπαιδευτής ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ), εισηγήτρια προγραμμάτων ΛΑΕΚ, καθώς και εξετάστρια προφορικών του εξεταστικού φορέα TIE.